Over de Uitdaging      
Ontmoetingsplaats Voorbeelden  
Over Bert Onze producten  
Over Hetty Contact  
         

v.o.f. De Uitdaging

Onze Uitdaging is opdrachtgevers succesvol te laten zijn bij het implementeren van veranderingen die zich afspelen op het snijvlak van organisatie, bedrijfsprocessen en ICT. Wij stimuleren de samenwerking tussen mensen en gebruiken het proces als vehikel om doelen te bereiken. Wij zijn adviseurs met raad- maar vooral ook daadkracht.

Om meer concreet te worden volgen hierna veranderingsprocessen waarin wij voor u van betekenis kunnen zijn:
• de introductie en ingebruikname van nieuwe ICT (systemen),
• de inrichting van het beheer van ICT-middelen,
• het ontwikkelen van new business,
• het inrichten of optimaliseren van bedrijfsprocessen,
• het 'finetunen' van de propositie richting de klanten,
• efficiency- en kwaliteitsverbetering,
• het vormen van ketens van autonome partners,
• het inrichten van een management control systeem,
• gedragsverandering,
• verbetering kanttevredenheid.

Onze benaderingswijze:

Wij geloven in resultaatgerichte samenwerking als aanpak om veranderingen te realiseren. We zoeken naar verbinding tussen betrokkenen (de stakeholders) en zorgen voor betrokkenheid bij het resultaat. Wij zijn niet voor niets een v.o.f. (vennootschap onder firma) omdat v.o.f. traditioneel de aspecten vakmanschap en de vergaande samenwerking tussen vennoten (partners) representeert. Zo zien wij ook de relatie met onze opdrachtgevers en al die mensen die bij onze opdrachten betrokken zijn. Binnen onze opdrachten creëren wij het v.o.f. gevoel: de mouwen opstropen en er voor gaan!!!

Het proces gebruiken wij als vehikel om met elkaar te discussiëren, knelpunten te zien, verbeter-mogelijkheden te bedenken en deze uit te proberen, risico’s te beheersen, duidelijkheid te creëren, consensus te bereiken, iedereen te informeren.

Op deze manier bereiken we de door onze opdrachtgevers beoogde resultaten en vaak zelfs meer dan dat! 
 
 Het idee: de Kerstkaart 2011
Dit jaar hebben we zo'n 300 kerstkaarten verstuurd. Een nog grotere groep mensen treft deze in de mail aan. Het leek ons wel een goed idee om dit keer kort stil te staan bij het verhaal achter de Kerstkaart.
  >Bekijk bericht

 Echte mannen, echte vrouwen
Als je net een sessie rond systemisch werken hebt beleefd, waarin de onderlinge verhoudingen tussen met elkaar werkende mensen zichtbaar worden en daarna in het Bellevue in Amsterdam een absurdistisch stuk van Golden Palace hebt aanschouwd, zie je parallellen en herken je de issues die zo kenmerkend zijn voor het tijdperk waarin we ons bevinden. Zelfontplooiing staat centraal, coaches staan op om daarin te begeleiden, leiders tonen zeer opzichtig leiderschap, lekker samenwerken lukt niet echt en gevoelens van frustratie hopen zich op.
  >Bekijk bericht

 Veranderen en Weerstand
Hetty en ik hebben voor het eerst het MuHKA in Antwerpen bezocht: het bleek een echte aanrader voor liefhebbers van hedendaagse kunst te zijn met mooie video-kunst, fotografie en objecten. Als veranderaars trok een filmpje onze bijzondere aandacht.
  >Bekijk bericht

 Visitekaartjes: over ambachtelijkheid
Als we onze visitekaartjes aan mensen overhandigen krijgen we vaak de vraag hoe we daaraan komen. Hier volgt het antwoord.
  >Bekijk bericht

 Pionier zijn !
Pioniers zijn belangrijk. Ze zijn afwijkend van de rest en gaan voorop in verandering! Mode boeit me meestal niet zo. In een maand zag ik toch twee keer pioniers in de mode. Hier mijn beleving en een link.
  >Bekijk bericht

  >Bekijk alle berichten

Abonneer u op de nieuwsbrief De Uitdager!